top of page

 Al dansend vond Tet haar weg in de podiumkunsten. Op haar zestiende werd ze Nederlands kampioen Jazz- ballet en dat opende deuren in de danswereld. Ze danste een aantal jaren in voorstellingen en shows en ontwikkelde haar talenten op het gebied van zang en acteren. Uiteindelijk wist ze deze drie disciplines te combineren waarmee ze unieke one woman shows ten tonele bracht. Met haar derde voorstelling over de mysterieuze vermeend spionne en danseres “ Mata Hari” bracht ze ook haar vierde talent voor het voetlicht; schrijven. Ze schreef het script en alle liedteksten.

Naast haar eigen producties speelde ze verschillende rollen in Theatervoorstellingen en TV series.

In haar werk is Tet altijd op zoek naar de bron van het leven en dat kan volgens haar niets anders dan de liefde zijn. In haar dagelijks leven probeert ze zelf zo dicht mogelijk bij die bron te blijven door middel van meditatie en lessen van spirituele leraren zoals Thich Nhat Hanh en Tara Brach. Ze doet aan Yoga (Nidra) en Qi gong. Ook de natuur is voor haar belangrijk, ze wandelt dan ook graag met haar hond Famke door het mooie Friese land. 

In december 2017 viel Tet op ongelukkige wijze achterover op een glad paadje. Deze val op haar hoofd had verstrekkende gevolgen. Ze liep een zeer zware hersenschudding op waardoor ze tot niets meer in staat was. Een aantal jaren heeft ze in bed doorgebracht.

Waarna ze met kleine stapjes steeds een klein beetje vooruit mocht gaan.  

De behandelingen die op haar pad kwamen en haar zelfgenezend vermogen ondersteund hebben zijn:

Neurofeedback, Osteopathie, Chinese ( kruiden) geneeskunde, Shiatsu, Cranio Sacraal therapie en Mindfulness.

Tet is na zes jaar revalideren voor een groot deel hersteld van haar hersentrauma. Ze ervaart het leven iedere dag als een wonder. Ze werkt momenteel aan een nieuwe voorstelling over hersenletsel om de onderbelichte gevolgen hiervan voor het voetlicht te brengen. In 2024 zal de voorstelling, Allinnich Anna, rondom in de provincie Friesland te zien zijn. 

Daarnaast verdiept ze zich in complementaire geneeswijzen. In mei 2022 behaalde ze de opleiding Medische Basiskennis bij Con Amore. Momenteel volgt ze de opleiding Cranio Sacraal therapie bij het Upledger Instituut in de Bilt. 

Sinds november 2024 is Tet naast Roelof Louwsma de vaste presentator van hét radio en

tv programma van Omrop Fryslân; Op & Ut!


 

 

bottom of page