Nieuwe ronden nieuwe kansen. 

 

In november 2020 gingen we bijna in première met de theatervoorstelling “Ferlies yn Lockdown.” Het bleek dat we erg actueel zijn met deze voorstelling, want net voor de première ging Nederland in een lockdown waarbij de theaters hun deuren moesten sluiten. Wij moesten de voorstelling uitstellen naar 2021. Helaas waren de regisseur en de hoofdrolspeler niet beschikbaar in deze nieuwe periode. 

 

Paniek? Welnee! Want wat zijn wij blij met Gerrit Haaksma als Douwe! In Friesland bekend van zijn rollen in onder andere; “Kredyt”, “Krimp” en “Baltic Blues”. 

Met zijn markante verschijning, heldere blauwe ogen en prachtige stem zet hij een innemende Douwe neer. 

Tet wist Brigitte Odett te strikken voor de regie. Met Nachtvlinder en Mata Hari 

hebben de twee vrouwen eerder al fantastisch samengewerkt. 

We zetten met elkaar de schouders eronder en gaan op naar een reeks intieme voorstellingen in paviljoen MeM in Buitenpost. Speeldata: voorjaar 2021 ( exacte data volgen spoedig)

FERLIES YN LOCKDOWN

 

De eerste Friese theatervoorstelling over Corona

 

Op 19 november vindt de première van de theatervoorstelling “ Ferlies yn Lockdown” plaats in Paviljoen MeM in Buitenpost.

 

Na bijna een leven lang samen verliest Douwe zijn Durkje aan Corona. 

Hij komt thuis van de begrafenis. Zijn huis is nu zijn gevangenis want hij mag er niet uit. Hij zit in thuisisolatie. Zijn dochter praat met hem via de computer en maakt zich zorgen om haar vader. Hoe moet hij helemaal alleen dit grote verlies verwerken? Ze geeft hem een online mindfulnesscursus cadeau. Maar hoe gaat een volbloed Wâldpyk als Douwe daarmee om? 

Het is het eerste stuk wat Tet Rozendal na haar val in december 2017 weer op poten zet. 

“ Ik hie net tocht dat ik dit ea wer kinne soe. Sels it toniel op slagget noch net mar as dochter Anke haw ik dochs in roltsje fia it kompjûterskerm. Dit stik gjit oer ferlies, loslitte en in nij paad sykje. Dêroer haw ik de ôfrûne tiid in soad leart en dat wol ik graach diele.Troch Korona krije wy allegear op ien of oare wize te krijen mei ferlies. Ik hoopje dat dit stik minsken stypje kin yn dizze aparte tiiden.” 

 

“Ferlies yn Lockdown” is een actueel, tragikomisch stuk met de welbekende humor uit de Friese Wouden. Over een man die de dood van zijn vrouw moet accepteren in een onzekere wereld die geteisterd wordt door een pandemie.

 

Kaarten : www.paviljoenmem.nl

Speeldata: 15,18,19, 20, 21, 22 november 2020

 

TESTIMONIALS

“DOUBLE CLICK HERE OR CLICK EDIT TEXT TO ADD SOME POSITIVE FEEDBACK ABOUT YOUR SERVICES"

NAME / JOB / TITLE

“DOUBLE CLICK HERE OR CLICK EDIT TEXT TO ADD SOME POSITIVE FEEDBACK ABOUT YOUR SERVICES"

NAME / JOB / TITLE