top of page

De waarde van niets doen

“ De waarde van niets doen “

Mijn leven bestond uit doen! Wanneer dat precies begon zou ik eerlijk gezegd niet weten. Ik hield van jongs af aan van de resultaten die “ doen” opleverden. Zoals geld, overwinningen, spullen, aanzien, een gevoel van eigenwaarde en controle. Als ik niets deed stond dat in het teken van opladen om daarna weer volop te kunnen doen! Wat een schok was het voor me toen ik ontdekte dat de voor mij meest waardevolle dingen in mijn leven kwamen vanuit niets doen! Dat begreep ik niet want ik had er niets voor gedáán. Liefde, inspiratie, een gevoel van vrede, eenheid, overgave, loslaten, vertrouwen en compassie. Ze kwamen bij me terwijl ik stil was in plaats van dat ik sprak, toen ik zat in plaats van dat ik rende, toen ik om me heen keek in plaats van voor uit, terwijl ik aanwezig was in het moment.

In een maatschappij gericht op resultaten en de gedachte dat alles maakbaar is als je maar hard genoeg je best doet was dit voor mij een ongelooflijke ontdekking.

Als we vast komen te zitten, gevallen, gekwetst of overspoeld zijn hebben we de kans om er eens goed voor te gaan zitten en het allemaal maar eens te laten gebeuren..... De magie van de wereld zit verscholen achter iedere boom, huist in ieder ongesproken woord, en laat zich meevoeren op iedere verre windvlaag.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page